Hoofdcategorie
Merken a-z
 

Timberland schoenen

Wie kent ze eigenlijk niet? Wie heeft er vroeger of later ooit een paar gehad? Timberland schoenen. De bergschoenen die je combineert met een houthakkersbloes en baggy jeans. Tenminste, in de jaren '80! Tegenwoordig gaan ze met de modetrends mee en kunnen ze onder vele outfits gedragen worden. Of je nu een berg gaat beklimmen, gaat zeilen of gezellig shoppen, het merk Timberland biedt de juiste comfort met een stoere en/of charmante uitstraling. Timberland staat voor kwaliteit voor het hele gezin. Bekijk onze collectie online!

Artikel 1 - 9 van 9
Artikel 1 - 9 van 9

Timberland - de geschiedenis

In 1952 koopt Nathan Swartz de helft van de aandelen bij Abington Shoe Company. In 1955 koopt hij de resterende aandelen en betrekt zijn familie bij het bedrijf. In 1965 past de familie Swartz als eerste de nieuwe “spuitgiettechnologie” toe in de schoenenindustrie. Hiermee smelt de zool samen met het leren bovenwerk waardoor stikken overbodig wordt en een perfecte waterdichte schoen ontstaat.

 

In 1973 wordt de naam Timberland geïntroduceerd en wordt de eerste waterdichte schoen onder deze naam op de markt gebracht. In de daarop volgende jaren worden er nog vele modellen voor zowel heren als dames, en inmiddels ook voor kinderen, op de markt gebracht. Inmiddels is Timberland tot 2 x toe uitgeroepen tot één van ‘s werelds top 20 meest duurzame bedrijven. Er wordt veel ruimte geboden aan vrijwilligers werk, ze zetten zich in tegen racisme en werken millieuvriendlijk.  Zo hebben ze bijvoorbeeld een hele collectie ‘Earthkeepers’ op de markt gebracht, dat zijn schoenen geproduceerd van gerecycled materiaal PET.

 

Robuuste schoenen voor het hele gezin

Als je aan Timberland denkt, denk je natuurlijk aan de stoere bergschoenen. Maar dat is absoluut niet alles! Voor heren, dames, jongens en meisjes maken ze onder andere mooie bootschoenen, instappers, slippers, sandalen en veterschoenen. En allemaal van het beste materiaal, goede pasvorm, heerlijk draagcomfort en absolute kwaliteit! Voor iedere gelegenheid is er wel een passende Timberland te vinden.

 

Timberland bestel je gemakkelijk online

Wanneer je een mooie paar Timberland schoenen gevonden hebt, wil je ze natuurlijk zo snel mogelijk passen en/of dragen. Dit kan wanneer je ze bestelt bij Stoute-schoenen.nl! Wij streven er namelijk altijd naar om jouw bestelling te verzenden binnen drie werkdagen. Je betaalt overigens geen kosten voor de verzending, deze is voor jou geheel gratis. Wanneer je nog vragen hebt over Timberland schoenen of het bestellen ervan kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder! Je kunt bellen naar +31 (0) 35 - 628 5666 of ons contactformulier invullen.