Kinderschoenen

Artikel 1 - 5 van 5
Bardossa - babyschoenen
Bergstein - regenlaarzen
Bardossa - babyschoenen
Bergstein - regenlaarzen
Converse - sneakers
Artikel 1 - 5 van 5

Kinderschoenen, ze zijn te krijgen in vele soorten en maten, verschillende prijscategorieën, in winkels, supermarkten maar ook online. Waar moet je nou als ouder op letten bij het kopen van kinderschoenen? Met meer dan 10 jaar ervaring in de kinderschoenenbranche willen wij van Stoute-schoenen.nl graag meer vertellen over “goed zittende” kinderschoenen. Wat kan wel, wat kan niet? Maar bovenal, wat is het beste voor de groeiende kindervoeten? Bijgaand volgen onze tips en informatie over de verschillende merken. Kijk snel verder op de website van Stoute-schoenen.nl waar we een uitgebreide collectie kinderschoenen hebben.

 

Kinderschoenen: van eerste stap tot gezonde houding

Zodra jouw kleintje begint te kruipen, zullen de staan- en looppogingen snel volgen. Balans is dan heel belangrijk en die vind je niet op een paar stijve, leren veterschoenen, ze zullen onmiddellijk omvallen. Balans halen ze uit alle botten, spieren en pezen in de voeten. Het is een heel “uitgebalanceerd” spelletje. Het liefst stop je daar niks tussen om die balans te verstoren maar soms kan het niet anders en moet er een vorm van bescherming om de voetjes. Zo zou je kunnen beginnen met slofjes van zacht leer en suède. Bij Stoute-schoenen.nl hebben we een hele leuke collectie babyslofjes van de merken Boumy en Inch Blue. Allen gemaakt van zacht leer waardoor de voetjes lekker vrij kunnen bewegen maar toch een beetje beschermd zijn tegen alle harde en koude invloeden van buitenaf.

 

Van babystapjes tot kleuter- en peutersprintjes

Eenmaal vertrouwd van hun eigen kunnen zullen er snel “grote stappen” genomen worden en kan je rustig aan overstappen op kinderschoenen met flexibele zolen. Dit laatste is van groot belang bij de ontwikkeling en afwikkeling van de groeiende voetjes. Het leer is nog steeds soepel maar wel al stevig genoeg om extra steun te geven, vaak samen gegaan met veters of klittenband. De zolen zijn van flexibel rubber gemaakt waardoor de voet nog altijd de natuurlijk afwikkeling kan maken. In de kinderschoenen collectie van Stoute-schoenen.nl hebben we een aantal hippe merken die hier zeer geschikt voor zijn: Bardossa, Shoesme en Converse.

 

Kinderschoenen voor stoere jongens en meiden

Wanneer de tred er eenmaal stevig inzit, kan je overstappen op “het echte werk”. Hou er rekening mee dat kinderen kinderen zijn en dat het er nou eenmaal bij hoort dat ze alle kanten op gaan, in bomen klimmen, in sloten belanden, door het gras banjeren en over straat rennen. Degelijke kinderschoenen met goede bescherming en ondersteuning zijn daarom des te belangrijker! De voeten groeien nog altijd gemiddeld 2 tot 3 centimeter per jaar en ruimte voor deze groei is een must! De afwikkeling van de voet blijft belangrijk, ook voor volwassenen, en ruimte voor de voeten zodat alle botten, pezen en spieren op een natuurlijke wijze kunnen functioneren, zorgt ervoor dat er later minder problemen ontstaan. De collectie kinderschoenen van Stoute-schoenen.nl is uitgebreid, verfrissend en kwalitatief hoogwaardig. Voor jullie stoere jongens en meiden hebben we verschillende merken zoals: RedRag, Develab, Fitz Kitz, Koel4Kids, Clic, Diggers, Timberland, Maruti, Repaly, Kickers, Giga, Hummel, Skechers, Vans, Palladium, Birkenstock, Havaianas, Bergstein, Olang, Ipanama, Bisgaard, Britisch Knights, Reef, Teva en Sorel. Stuk voor stuk kwalitatief goede schoenen van goede, sterke materialen.

 

Welke maat kinderschoenen moet ik nemen?

Allereerst is het belangrijk te weten dat de kindervoeten gemiddeld 2 tot 3 cm per jaar groeien! Het is aanbevolen iedere 2 tot 3 maanden de voeten opnieuw te meten. Kinderen zullen niet zo snel zeggen dat de schoenen niet goed zitten. Sterker nog, ze trekken hun tenen gerust in om de schoenen passend te maken. Een controle door middel van op de neus van de schoen te drukken geeft daarom ook geen garanties voor een goed meting. Stap gerust een schoenenwinkel binnen en laat de voeten door een ervaren verkoopmedewerkster opmeten. Zo weet je zeker dat jouw kinderen een correcte maat aanbevolen krijgen.

Het kan zomaar zijn dat jouw kind van de ene op de andere maand een hele schoenmaat groeit. Het is daarom juist zo belangrijk de voeten op te meten. Zit jouw kind op maat 22 dan is het aan te bevelen 1 maatje groter te nemen. Hierdoor creëer je bewegingsruimte voor een goede afwikkeling van de voet maar ook groeiruimte. Daarbij wel opgelet dat de schoen niet te los om de hiel gaat zitten wat wrijving veroorzaakt en dus lelijke en pijnlijke blaren.

 

Bestel kinderschoenen online bij Stoute-schoenen.nl

Heb je een paar leuke kinderschoenen online gezien? Bestel ze dan snel en gemakkelijk via onze website. Je betaald geen verzendkosten, deze zijn gratis! Je ontvangt jouw bestelde kinderschoenen binnen 1-2 werkdagen en de betaling geschied binnen een veilige betaalomgeving via iDeal of Credit Card. Klopt de maat uiteindelijk toch niet? Geen enkel probleem. Middels het retourformulier stuur je de schoenen eenvoudig terug, ook bij sale artikelen, en je krijgt het betaald bedrag terug. Indien je nog vragen hebt m.b.t. schoenmaten of merken, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij zitten voor jou klaar! Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 31 (0) 35 - 628 5666. Heel veel shopplezier bij Stoute-schoenen.nl!